Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

!F’de izlenmesi gereken filmler

İş Bankası Maximum Kart ana partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali bu yıl da dopdolu bir programla sinemaseverlerle buluşuyor.
34 ülkeden 146 yönetmenin toplam 126 filminin gösterileceği festival, bu yıl 'İyileştiren Şeyler' temasıyla yola çıktı.
16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali; 16-26 Şubat tarihlerinde İstanbul'da, 2-5 Mart tarihlerinde de Ankara ve İzmir'de sinemaseverlerle buluşacak.
'Festivalde hangi filmi izlesem?' diye düşünenlere rehber olacak 'kaçırılmaması gereken filmler' listem huzurlarınızda:
'Nublu': Hem müzik, hem sinema tutkunuysanız; dünyaca ünlü Türk müzisyen İlhan Erşahin tarafından East Village'da kurulan ve New York'un müzik kültürünü etkilemiş aynı adlı underground caz kulübünün hikayesini anlatan belgeseli mutlaka izleyin.
'Jatten': Değişik türlerden hoşlananlar için David Lynch'in kült klasiği 'Fil Adam' göndermeleri ile süslenmiş film, otistik bir çocuğun dev arkadaşı yardımı ile annesini bulma macerasını anlatıyor.
'My EntIre HIgh School SInkIng Into the Sea': Indiewire'ın yılın en yaratıcı filmlerinden biri olarak nitelendirdiği, eleştirmenlerin listelerin başına yerleştirdiği animasyon; bir lisenin denizde yüzmesine neden olan deprem ve sonrasını anlatıyor.
'Lan tourI': Film, Tahran'da insanları soyan, şehrin zengin kuzey bölgesindeki evlere giren çete Lantouri'yi anlatırken, İran'ın da farklı bir yüzünü izleyiciye sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA